marți, 31 ianuarie 2012

2% DIN IMPOZITUL TAU PE VENIT

Juridic am luat fiinta la data de 01 Noiembrie 2010 si ne dorim ca in timp sa completam aceasta prezentare cu actiunile concrete pe care le-am intreprins si rezultatele obtinute.


Impreuna cu colaboratorii nostrii, cu sponsorii, cu parenerii media, cu cei pasionati de munca lor in domeniul mediului, alaturi de cei cu inima calda am reusit in acest an sa organizam, in primavara; actiuni de plantari copaci, sa ecologizam zone foarte frumoase(paduri, dealuri, etc),in vara: am reusit sa organizam tabere pentru copii ,intalniri intre elevi si oameni de afaceri, sa organizam si sa sustinem competitii sportive, spectacole,in toamna: am reusit sa organizam un Mars al Biciclistilor, un concurs de biciclete, am participat la Campania Let's Do It Romania! ,Ziua Nationala a Curateniei iar in iarna: am organizat o actiune umanitara, am impartit cadouri unor copii saraci de la o casa de copii. Toate aceste fapte sunt prezentate pe pagina de internet .

Dorim ca in anul 2012 sa realizam cat mai multe actiuni, una dintre modalitatile cele mai usoare de a sustine aceste proiecte este directionarea catre Asociatie a 2% din impozitul anual.
CE INSEAMNA 2%?
* Sistemul 2%, prevazut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit (ONG).
* 2% este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea de a hotari in mod direct ce se intampla cu o parte a impozitului datorat statului.
* Daca nu directionati acesti 2% catre un ONG, procentul respectiv ramane in bugetul statului.
* Directionarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, in afara de completarea datelor de mai jos in declaratiile de venit.
* Data pana la care trebuie depuse/trimise formularele este 15 mai 2012.

CUM SE PROCEDEAZA?
* Daca aveti venituri din salarii:
- completati declaratia 230 - suma corespunzatoare a 2% va fi calculata de catre organele fiscale (Formularul 210).
Atentie! Se completeaza doar punctul I si data si semnatura!
Se mai completeaza la punctul 2. Denumire entitate nonprofit: Asociatia Protejarea Mediului Inconjuurator Prahova
Codul de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 27635579:
Cont  Bancar (IBAN) a entitatii nonprofit;RO15BTRL 0590 1205 S565 54XX
* Declaratia se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la contribuabil.
* Aceasta poate fi depusa personal la organul fiscal de domiciliu, transmise prin posta, prin scrisoare recomandata sau inmanata unui reprezentant Asociatia Protejarea Mediului Inconjurator Prahova.
Va rugam sa retineti ca directionarea celor 2% este anonima, ceea ce inseamna ca trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului (se presupune ca se pot face calcule inverse, pentru a afla salariul persoanei respective).

Va Multumim Anticipat!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu