miercuri, 1 august 2012

Regulamentul Cupei MTB 2012, A Doua Editie,

Prin participare la Cupa MTB Campina 2012,fiecare participant ia la cunostinta,accepta si respecta urmatorul regulament.
Nerespectare prevederilor regulamentului poate atrage dupa sine imposibilitatea inscrierii in concurs sau elominarea din competitie, in timpul concursului sau ulterior acestuia.

I.   PARTICIPANTI
II.  INSCRIERI/ CATEGORII/ TARIFE
III. REGULI IN TIMPUL COMPETITIEI
IV.  ASISTENTA TEHNICA SI MEDICALA. ALIMENTAREA
V.   ABANDONUL
VI.  CLASAMENT SI PREMII
VII. RESPONSABILITATE

I.   PARTICIPANTI

Sosea 28km ( o tura)/ MTB 11KM ( o tura)
Vor fi acceptate urmatoarele categorii de participanti:
- orice sportiv licentiat la Federatia Romana de Ciclism sau alta Federatie Nationala cu varsta minima de 14 ani.
- orice sportiv( cu sau fara licente pentru amatori emise de FRCT).
Varsta minima 14 ani, insa pot participa si copii mai mici de 14 ani la un traseu de sosea cat si de MTB mult mai mic stabilit ulterior si vor plati o taxa de numai 10 lei pentru fiecare categorie de traseu.
Participarea sportivilor amatori se face pe propria raspundere. Fiecare participant este responsabil de starea sanatatii, pregatirea fizica si psihica dar si de aptitudinile necesare participarii intr-o competitie sportiva.Totodata, participantii isi asuma intreaba responsabilitate pentru functionalitatea bicicletei si a echipamentului tehnic utilizat.
Se recomanda participantilor un control medical preventiv anterior participarii la competitie.
Sosea 28km ( o tura): Cursiere,Cyclocross,Montain-bike( 26" sau 29"), Trekking.Recomandam utilizarea Cursierele.
MTB 11KM ( o tura): Bike ( 26" sau 29") sau Trekking.
Participantii vor fi prezenti in boxa de plecare cu 30 min inaintea Startului.

II.   INSCRIERI/ CATEGORII/ TARIFEII.

INSCRIERI 

Inscrierile vor incepe de pe data de 17 august 2012 si se vor incheia in data de 12 octombrie 2012.
Inscrierea presupune plata taxei de participare, conform grilei si a calendarului anuntate de organizatori.
Taxa de participare nu este returnabila in cazul in care o pers. inscrisa nu mai poate, nu mai doreste sau renunta pe perioada desfasurarii evenimentului, din orice motiv.
Prin inscrierea in concurs si plata taxei de participare, concurentii accepta si isi asuma integral prezentul regulament. Regulamentul este public si este postat pe site-ul competitiei.

CATEGORII

Sosea 28km ( o tura)/ MTB 11km ( o tura):
Elite Open,      Vor parcurge cate 2 ture Sosea 28km x 2 ture= 56km
Junior Elite  sub 18 ani                  MTB 11km x 2 ture= 22km
              18-23 ani
              peste 23 ani
              Fete: open

( Ne rezervam dreptul de a modifica aceaste categorii in cazul in care nr. de participanti pe categorii de varsta este de minim 5 si anume:Vom premia numai locul I la categoria de varsta unde sunt minim 5)

Amatori:         Vor parcurge numai o tura Sosea 28km/ MTB 11km
               sub 18 ani
               18-29 ani
               30-39 ani
               40-49 ani
               50+ ani
                Fete
(Ne rezervam dreptul de a modifica aceaste categorii in cazul in care nr. de participanti pe categorii de varsta este de minim 5 si anume: Vom premia numai locul I la categoria de varsta unde sunt minim 5)

Concurentii minori 14-16 ani au nevoie de acordul parintilor sau al tutorelui legal numit.
Minorii vor fi insotiti la inscriere sau la ridicarea pachetului de inscriere de una dintre aceste persoane care va semna in acest sens un Acord de Participare.

TARIFE

Perioada: 17 August-30 Septembrie 2012
Sosea: 35 lei + MTB: 35 LEI

Perioada: 01 Octombrie- 12 Octombrie 2012
Sosea: 50 lei + MTB: 50 LEI

Iar pentru categoria de varsta de pana in 14 ani taxa este de 10 lei pentru fiecare categorie de Traseu si se poate achita pana la data concursului.

In perioada competitiei nu vor fi acceptate inscrieri la nici una dintre categorii.
Taxa de participare cuprinde:marcarea traseelor,pachetul de start( Diploma,Tricou,energizante,sendwich,etc;asistenta tehnica;asistenta medicala;punct de alimentare pe traseu/finish;premii in bani pt.fiecare categorie de varsta).

III. REGULI IN TIMPUL COMPETITIEI

Traseele vor fi marcate cu benzi de demarcatie si alte elemente de semnalistica vizuala.
In punctele cheie vor exista reprezentanti ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra directiei sau a gradului de dificultate crescut din anumite zone. va rugam respectati indicatiile asistentilor pe traseu.
Nerespectarea traseului stabilit duce automat la eliminarea concurentului din concurs. Aceasta regula implica trecerea prin toate punctele intermediare de control.
Traseul trebuie strabatut integral in vederea includerii in clasamentul final.
Concurentii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului ( moto,atv,etc)
Fiecare participant va fi responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Competitia se va desfasura cu trafic deschis pe intraga durata a competitiei ( Traseu Sosea). Toti participantii vor respecta cu strictete regulile de circulatie si indicatiile arbitrilor competitiei.
Orice comportament din partea participantilor considerat periculos pentru buna-desfasurare a competitiei de catre arbitrii sau politie va atrage descalificare din intreaga competitie si pierd orice drept de a participa la alte curse ale evenimentului.
Utilizarea castii de protectie, a echipamentului de protectie este OBLIGATORIE pe intreaga desfasurare a competitiei.
Fiecare participant va purta numarul de concurs.
Utilizarea manii pt a impinge sau a trage un alt concurent, pt a-l ajuta/impiedica sa inainteze se sanctioneaza cu descalificarea.

IV. ASISTENTA TEHNICA SI MEDICALA. ALIMENTAREA

Asistenta tehnica admisa in competitie se rezuma la inlocuirea sau reparerea componentelor bicicletei, cu exceptia cadrului. Nu este permisa inlocuirea bicicletei in timpul competitiei.
In cazul oricarei defectiuni tehnice concurentul va opri pe partea dreapta a drumului,pe cat posibil in afara traseului si nu va impiedica buna-desfasurare a competitiei.
Se va asigura asistenta medicala pe traseu si in zona de start/finish.
Se vor amenaja 2 puncte de alimentare intermediare. Este interzisa aruncarea gunoaielor sau a bidoanelor de-a lungului traseului.

V. ABANDONUL

Concurentii care indiferent de motiv abandoneaza sunt obligati sa informeze despre aceasta decizie unul dintre arbitrii oficiali ai competitiei sau pe organizator telefonic. Daca,indiferent de motiv  o asemenea informare nu a fost efectuata, organizatorul va avea dreptul sa organizeze impreuna cu autoritatile competente misiunea de cautare sau salavare pe costul participantului in cauza.

VI. CLASAMENT SI PREMII

Se vor premia primele 3 locuri de la fiecare categorie, cu diplome, medalii si premii in bani.
Daca o categorie de varsta nu are minim 5 concurenti in cursa,atunci aceasta categorie se va premia numai locul I.
Toti concurentii care termina cursa,vor primi o diploma de finisher al Cupei MTB Campina 2012.

VII. RESPONSABILITATE

Fiecare participant trebuie sa semneze, inainte de inscriere, o declaratie pe propria raspundere, prin care isi asuma in totalitate riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierderea sau furt,tanand cont de trafic,conditii meteo, schimbarea vremii,zona in care se afla, echipament.
Participantii isi asuma intreaga responsabilitate pentru starea de sanatate in care se afla si pentru posibilele accidentari survenite ca urmare a modului de abordare a tarseelor.
Prin forta majora se intelege orice eveniment care ar putea avea influenta semnificativa asupra bunei desfasurari a competitie, cum ar fi : inundatii, furtuni,dezastre naturale
In caz de forta majora, organizatorii pot lua decizia unor modificari de traseu sau program.La limita, se poate decide inclusiv anularea cursei, in situatii exceptionale si nereturnarea taxei de inscriere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu